Pavlova

Første del av pavlova er i ovnen. Dette kan jo bli godt ! =)

Mobilinnlegg

image

 

Oppskrift på marengs

4 eggehviter (fra store egg)
225 g sukker
1 ts maisenna

Jeg la til en liten dæsj med sitron for å få de mer glansfulle og for at de ikke skal sprekke for mye.

Forvarm ovnen til 150 grader, og gjør klar en bakeplate med bakepapir. Kok opp litt vann i en kjele, ha eggehviter og sukker i en ildfast bolle som passer oppå kjelen (uten å berøre vannet), og rør til sukkeret er helt oppløst og blandingen kjennes varm ut når du berører den. Ta bollen av varmen, og visp med håndholdt mikser (så sparer du litt oppvask) i omtrent ti minutter, til blandingen er blitt tjukk og glinsende marengs. Rør inn maisenna til slutt, og bruk deretter en metallskje til å vende inn kakaoen med kun noen få strøk (tre-fire). Lag seks marengser på bakeplaten ved å ploppe blandingen direkte på den. Senk ovnsvarmen til 130 grader, og stek marengsene i 75 minutter. Skru så av ovnen, og la marengsene stå i den til ovnen er kald. 

 

Jeg har selv lånt oppskriften fra denne fantastiske bloggen her =) Oppskriften slår aldri feil og jeg har fått masse god respons hver gang jeg har laget denne type marengs! 

 

Advertisements