Da har vi bestemt oss! =)

Jeg skjønte fra forrige innlegg at det jeg skrev om denne vogna var aaaalt for dårlig beskrevet i og med alle kommentarene som kom inn, noe som var helt perfekt! =) Det liker vi! Men jeg bestemte meg altså for å beskrive vogna enda litt bedre til dere, og om hvorfor vi endte med nettopp denne vogna. Noe var nok veldig uklart, og nettsidene deres er ikke akkurat kjempegode og brukervennlige. Godt mulig jeg glemmer diverse ting denne gangen også =) Send på kommentarer!

___

Etter en tur over til Kansas City (fra Jefferson City) til Buy Buy Baby, en stor beibi butikk med utrolig godt utvalg av det meste, har vi altså blitt sikre på hva vi ønsker oss av barnevogn =)

Vi møtte opp i butikken med åpent sinn, klar til å møte alle slags mulige barnevogner de ansatte kunne tilby oss, og mange ble det (!), men vi endte alltid opp med et mye bedre alternativ totalt. Nemlig, Orbit Baby G2! =D

Som nevnt i tidligere innlegg kjøper vi ingenting enda før kanskje en til to måneder før termin. Ikke kan vi drasse med oss masse utstyr, og ikke trenger vi det heller akkurat nå (med mindre det er salg osv.). Jeg føler det er for mye som kan skje enda. Men det er vel bare meg og vår situasjon i år med all reisingen over dammen som får meg til å tenke slikt =) 

Bildet viser grunnpakken man kan kjøpe, se flere alternativer lengre nede i innlegget.

Her er grunnlaget for nettopp hvorfor vi velger denne og ikke andre standariserte (men gode) vogner:

– 360* rotasjonsmuligheten

Dette gir vognen en overlegen egenskap som de fleste, om ikke alle, barnevogner kan se langt etter. Grunnen til at jeg digger denne funksjonen er, og spesielt i mitt tilfelle med dårlig rygg:

Du er mye mer fleksibel med din egen kropp og din oversikt i forhold til barnet. F.eks når du er ute å spiser, så slipper ungen å sitte/ligge vendt fra deg og du har null oversikt over ungen uten å måtte snu vogna og stenge gangsonen hvor du sitter, si på en kafé med liten plass. Du slipper også å ta ungen ut og sette den i egen (grisete og skitten?) barnestol.

Se så koselig! =)

Du må kanskje sjekke barnet ditt i bilen i 2 sek. for å se om alt er greit (om du er passasjer), hvor du da slipper å enten bøye deg helt bak og ut av din egen sikkerhetssele, eller det å måtte stoppe bilen helt for å gå ut. Ikke alltid like praktisk om det regner eller at du er på motoveien osv… Har dette skjedd med deg og din engel noen ganger før? =)

Du slipper også å vri ryggen din, eller la tyngdepunktet ligge skjevt mens du tar ungen ut av bilen eller i andre situasjoner. Du kan nok få lettere rygg- og nakkeskader over lengre tid (dette er mitt tilfelle med dårlig rygg). Men selvfølgelig, alt er alternativt, og det er ikke sikkert du trenger å bry deg om slike ting =) Heldigen du!

Her vises rotasjonsfestet som man finner på vognen og alle delene. Dette er fra bilsetebasen med skikkelig stål i festet. 

– Høyest sikkerhetsstandard

Vognen har blitt beskrevet og anbefalt av fagfolk og prøvere som en skikkelig god vogn med veldig god sikkerhetsstandard. Uansett hvor mye en krangler om at vognen er stygg eller ikke, så er vel dette noe alle foreldre ønsker. Eller?

Morsomt fakta! Bilsetet til minsten er faktisk skuddsikker! =D Grunnen til dette er vel at det er ofte «Hollywood kjendiser» som kjøper disse vognene. Vi er jo bare såååååååå der, så vi falt jo pladask nettopp på grunn av dette! ( For alle som ikke kjenner meg/oss godt nok, så overdriver jeg her. Vi bryr oss ikke om slikt, men morsomt var det vertfall! =P )

Skuddsikkert bilsetet 0 – ca. 1 år.

– Bilsetefestet, bunnen

Veldig enkel å bruke. Den festes med de vanlige sikkerhetsselene, og den strammes kun til med en svær knott fremme som du enkelt vrir, og setet står så og si helt stille. Jeg vet det er mange bilsetefester som man må bruke skrujern eller andre dingsebomser for å tilpasse basen skikkelig. Det slipper man her =)

Her ser du den eneste innstillingen du trenger å gjøre etter festet sikkerhetsseler. Vri på den store knappen, og Voilá! Fast som bare det.

– Vogn»fundamentet/basen»

Når du har tatt av øverste del som ungen sitter/ligger i, kan du folde sammen basen med én hånd. Basen er også veldig lett i forhold til mange 4-hjulinger der ute, som også er store og klumpete. Denne klapper seg helt sammen (som mange andre vogner) og øvre delen kan legges oppå til en liten kompakt pakke som passer i de minste bilene vi har på markedet, og fortsatt ha litt plass igjen. Når den foldet sammen, kan du lett dra den med deg på hjul.

Er du mye ute å reiser med f.eks. fly, kan du kjøpe en bagg som rommer hele vogna + setet, og også dra den med deg.

Ellers tror jeg basen er laget av stål, så den er lett å håndtere/bære.

Her ser dere basen (med rullebrett) i vanlig posisjon og foldet sammen (også med rullebrettet).

Her er reisebaggen til vogna klappet helt sammen og i utfoldet størrelse med hjul.

 

Baggen i bruk. (Damen har tydeligvis en vogn til med seg =P )

– Hjulene

Hjulene har støtdempere i metallbasen, i tillegg til at du kan velge mellom lufthjul eller hjul som er harde og ikke trenger å pumpes opp etter pungtering. Stort pluss! Så det vil bli mye mer behagelige turer for minsten med støtdempingen selv uten oppblåste hjul!

Noen sier eller tenker at hjulene fremme rett og slett for små, og det kan hende, men de var faktisk større i virkeligheten enn på bildene. Plusset er også at hjulene kan låses fast i flere retninger så det gjør det enklere å kjøre på grus eller i snø.

Det vi også så og diskuterte med de butikkansatte var resten av vognene sine hjul i forhold til f.eks. snø. De aller fleste moderne (utenom de klassiske 4-hjulingene fra langt tilbake siden som fort blir litt store og tunge) vognene har små eller store hjul, og at de sjeldent er plassert på linje, at sporene i snøen faktisk blir fire i stedet for to. Vi så totalt 3 vogner som hadde rett linje på hjulene av totalt over 30-40 vogner utstilt. Så vi tenker ikke så mye mer på dette hjulproblemet, eller vi gjør da det, men vi har absolutt fordelen fremfor 3-hjulinger og 4-hjulinger som ikke kan låse hjulene i front (og ja, jeg regner med at det er flere vogner som kan låse hjulene i front =) Jeg er absolutt ingen ekspert i denne vogn-verdenen).

Her ser dere fjærdingene i bakre hjul, de uten luft i dekka. Bildet skal her selge fjærdingene, de er ikke eksponert slikt til vanlig.

Bakre hjul med luft og fremre hjul.

– Solbeskyttelsen/overtrekket/bremmen til setet

Overdelen til hvert sete har UV-beskyttelse i stoffet. Ellers kan alt av materiale taes lett av og maskinvaskes som alt annet materiale på vognen.

Overdelene på hvert sete trekkes faktisk, overraskende nok på de fleste, til og med de i butikken i dag(!) utrolig langt ned! De fleste overdelene stopper enten litt forbi hodet på ungen, og kanskje enda litt til (jeg er ingen ekspert her i det hele tatt). Det er i tillegg skjult ekstra materiale i toppen på bilsetet til minsten, som du kan trekke helt ned og over føttene om det skulle være mye sollys eller vind, eller at engelen din skal sove. Du slipper da å ta med det ekstra teppet man normalt ville ha tatt med for å hindre innsyn. Genialt!

Bilsetet 0 – ca. 1år.

Ellers på setet fra ca. 1-4 + år trekkes faktisk overdelen så langt ned at bare beina synes! På sportsdelen trekkes bremmen kanskje 15-30cm lengre ned en vanlig. Ser du i profil, vil bremmen være på høyde med ungens mage. Igjen, det er nok flere kjendiser en oss som bruker det, men det er absolutt ikke å forrakte om ungen skal sove og vil ha litt.. privatliv =)

Setet kan også enkelt med et lite trykk i håndtaket på siden, vippes i tre ulike hakk. Sittende, delvis liggende, og liggende som vist på bildet. Som du ser kan overdelen trekkes ganske langt ned, og den virker enda lengre når setet er i sittende posisjon, da ser man bare beina =)

– Materialene på vognen

Dette er den første vognen som kan si at alle materialene de tilbyr (fra stoff til metall) til vognen er miljøvennlige og giftfrie. Også flammehemmende.

Ellers når du bærer et av setene, si bilsetet til minsten, så er det et mykt område i stedet for hard plastikk. Altså, mer behagelig å bære minsten på armen =)

– Håndtakene

Håndtakene kan lett justeres opp og ned ved hjelp av en knapp øverst på hvert håndtak, og er en av de få som kan justere dem så høyt opp som den kan. Si en høy basketballspiller ville ikke hatt problemer med å trille vognen og være redd for å sparke bena i selve vognen.

Her ser du håndtakene som ekstradeler, noe som også viser hvor langt de kan trekkes ut.

– Oppbevaringsplass

Den har en svær stellebag, eller oppbevaringsbagg under selve vognen som du lett kan bære med deg over skulderen. Den har også to koppholdere og mange lommer innvendig.

På hver side av vognens base kan du henge bagger som fint kan bære handlekurven din eller diverse babyutstyr. ønsker du ikke å bruke dem kan du lett hempe dem av eller bare folde dem sammen der de henger og tar ingen ekstra plass.

Sidebaggene, som du fint kan bære rundt med håndtakene som er festet til.

Bleiebaggen du normalt har med deg over alt kan du lett henge på styret (hvor det også kommer medbrakt koppholder + plass til mobil og nøkler) som på alle andre vogner. Det finnes noen geniale stropper (se innlegg) til en ca. 159,- laget av leverandøren Ju Ju Be som du finner hos mange norske leverandører, eller hos leverandøren jeg nevnte i henvist innlegg.

Skulle du ha en bag som er litt vanskelig, eller er du uten bag, kan du kjøpe noen billige nett/bagg lignende greier som du trer over toppen på styret, hvor du har plass til kopper, mobil, ekstra tøy, bleier, leker osv.

Her er to versjoner som jeg hentet fra nettsiden til Buy Buy Baby. Det finnes jo selvfølgelig mange eksempler på hva man kan og ønsker å bruke. 

Jeg kommer nok til å bruke disse selene (som nevnt over) som fester min stellebagg til vogna =) 

– Plass i setet

Setene er veldig romslige og kompakte, så du får fint en god varmepose i setet vinterstid. De selger slike poser hvor du slipper å montere av beltene og krangle med ekstrautstyr, som du må gjøre med mange andre.

Du får en større størrelse til, og på begge posene kan du dra ut en ekstra forlenget del til beina som vokser i takt med ungen. Stoffene er uten giftstoffer og er lette å hive til vask.

– Hvilke deler har/kan man kjøpe til vogna??

Du har alle valg som alle andre standard barnevogner:

– Bilsete 0 – 1 år

– Liggende del 0 – ca. 1 år (med vippefunksjon som følger med, altså liggedelen blir som en vugge i hvilken retning du ønsker pg.a. rotasjonsmuligheten du har. Estetisk fint er det også.) Liggedelen festes på basen av vogna som de andre setene.

– Bilsete 1 – ca. 4 + år

– Sportsdel 1 – ca. 4 + år (du kan kjøpe ekstra stoffsett med herlige farger å velge mellom!)

– Rullebrett som festes til nedre del av vognen til dine eldre barn som er trøtte av og gå.

– Og det finnes masse annet ekstrautstyr som regntrekk, myggnetting, ulike spreke farger til sportsdelen, hjulskifte osv osv osv…

– Utseende

Til slutt, men ikke minst! Utseende….. Jeg skjønner veldig godt at vi alle har delte meninger om hvordan en barnevogn skal se ut, brukes og hva den bør kunne gjøre enkelt for deg som bruker. Selv bryr jeg meg ikke noe særlig om utseende, og liker faktisk utrykket den gir, mer i virkeligheten enn på bildene. Men jeg mener helt bestemt at man bør ikke velge vogn ut fra utseende fremfor funksjon og sikkerhet. Her har vi helt klart valgt de to sistnevnte først!

Vi har rett og slett funnet ut at siden vi først er her i USA (og den er sååå mye billigere her en hjemme i Norge), får vi med oss denne, som er til ca. halve prisen, om ikke billigere. Valutakursene spiller vel litt inn her også. Uansett hva du selv velger, hvilke tanker du velger ut i fra og hvilket budsjett du har, så regner jeg med at alle har trygghet for sin kjære i aller første rekke.

Lykke til med valgene dere tar fremover, nå har vertfall vi fått krysset av en stor avgjørelse av listen, så får vi vente med å krysse den av som kjøpt ;)

Si ifra om du har tanker eller tilbakemeldinger om vognen (har du erfaringer med den??) enten fordi du lurer på noe, mangler det noe?, at jeg bør forandre på noe, eller om du bare vil si hei og hallo til meg =) Ha en nydelig dag! 

Reklamer