Interiørtips 2, Farger

Hvilke farger vil/skal du/dere bruke?

Farger er alltid spennende og et krevende valg. Hva liker du, hva liker evt. din partner, samboer, ektefelle m.m.?

Fargevalget er ofte et «skummelt» tema å gå inn på hvis du ikke bor alene og må ta valget selv. Det kan være lurt å sørge for at dere setter dere ned med et fargekart eller dere har begge/alle har plukket ut og diskuterer hvilke farger som er «godkjendte» og hvilke som ikke fungerer for den/de andre.

Fargevalg er faktisk en risikosport, tro det eller ei hehe.. men det har seg slik at fargepsykologi spiller en stor rolle for hver enkelt. Som i at rød er en veldig intens og dominant farge, som også kan være aggressiv ovenfor noen, eller helt fantastisk for noen andre. Mens blått er kjølig, rolig og virker dempende for noen. Man reagerer så ulikt når det kommer til farger. Så respekter din partner/-e og lytt til hvorfor man evt. ikke kan eller føler for å ha akkurat den fargen. Det høres kanskje ekstremt ut, men det har faktisk hjulpet mangen ulike forhold :)

Det man også bør tenkepå er:

  • Hvilke materialer er det der fra før av?
  • Hvilke farger har de?
  • Skal det være en kontrastfarge til det som er fra før av, eller skal det være tilsvarende som gir et nøytralt inntrykk?
  • Skal materialene ha ulik tekstur/skille seg ut fra hverandre, eller skal de ha tilsvarene overflate? (Den ene overflaten kan fremheve den andre, vil du/dere dette?)
  • Skal du ha en fondvegg, eller skal rommet ha en dekkende farge/tapet/materiale?
  • Hvilket tema vil man ha?
  • Hvilke farger skal man bruke??

Dette er noen enkle grunnleggende spørsmål man bør tenke nøye gjennom før man kanskje drar kortet og angrer siden :)

Lykke til!! Dette er så kjekt og spennende!

Reklamer